Обсъждат фейсбук поезията

14:11, 26 юни 17 / Култура 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обсъжданията на тема“Фейсбук поезия“ ще се проведат на 27 юни от 17:00 часа в читалнята на втория етаж на Столична библиотека, съобщават организаторите на събитието.

Ако обичате поезията, но възмутено повдигате вежди всеки път, щом попаднете на закачливо звучащи стихчета в стил: „Ти си роза, ти си крем, ти си щастие за мен.“ и сте готови да защитите позицията си, че това стихоблудство е обида към мерената реч, то Вашето място е на престоящата дискусия “Фейсбук поезия“. Ако сте защитник на противната позиция - също. Ако нямате мнение и не сте чували дори за подобно явление – това е шансът ви.

Организаторите обещават дебатите по темата да бъдат разгорещени, но разчитат на сериозните аргументи на всички дискутиращи. Освен на въпроса поезия ли е поезията във фейсбук, отговор ще се търси на това претендират ли тези текстове да бъдат част от т.нар. сериозна литература и това ли е тяхната роля.

Гьоте казва, че ден без поезия е изгубен, не губете своята вторник вечер, подарете си малко поезия, пък била тя и фейсбук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама