Изправят пред съда шофьор, причинил смъртта на велосипедист при ПТП

14:09, 26 юни 17 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шофьор, причинил смърт на велосипедист е предаден на съд по обвинение на Окръжна прокуратура – Русе, съобщават от държавното обвинение. 

Обвинението срещу Кенан А. е за това, че на  16 януари 2015 г. в гр. Русе, на кръстовището между ул. „Николаевска“ и ул. „Места“, при управление на лек автомобил  „Ауди А4“, нарушил правилата за движение, като не бил внимателен и предпазлив към уязвимия участник в движението,  навлязъл в кръстовището и не пропуснал пътното превозно средство - велосипед, което се движело по пътя с предимство, в следствие на което по непредпазливост причинил смърт на Пенчо Н. на 83 години. 

На 16 януари 2015 г., обвиняемият с  управляваният от него  лек автомобил се движел по бул. „Н. Бозвели“ в гр. Русе. Преди да пресече ул. „Николаевска“ спрял автомобила, за да се огледа. Не видял по ул. Николаевска“ да преминават други участници в движението и преценил, че може да премине безпрепятствено. Отново привел автомобила в движение. По същото време, в крайната лява лента за движение на ул. „Николаевска“, в посока към центъра на града, се движел Пенчо Н., който управлявал велосипед. Обвиняемият не възприел велосипедиста и след като двете превозни средства продължили движението си, възникнал удар между предното колело на велосипеда и предната половина на предния ляв калник на л.а. „Ауди“. Велосипедистът се блъснал стъклото, след което паднал на пътното платно. Обвиняемият веднага спрял и отишъл до пострадалия, който бил в съзнание, но неадекватен и въпреки положените усилия за неговото лечение, на следващия ден  починал. 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама