Погнаха незаконните превозни средства в Слънчев бряг

13:45, 26 юни 17 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътната полиция в Бургас е извършила първите масирани проверки на територията на курорта Слънчев бряг от дълги години насам. Това информират от кабинета на вицепремиера Валери Симеонов.

По негова инициатива на съвещание с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и ръководството на МВР се е взело решение да се засили присъствието на контролните органи в курорта, като се изпратят допълнително пет екипа по линия на КАТ.

През последните 48 часа проверките на територията на курорта са установили стотици нарушения, главно по отношение на нерегламентирани подвижни атракциони, електрически триколки и колички.

Незаконните дейности смущават реда и спокойствието на почиващите, принуждавайки туристите да вървят по асфалтираните алеи с риск за пътни инциденти. Тротоарите в Слънчев бряг са почти изцяло блокирани от стелажи и сергии, в огромната си част незаконни. Крайният резултат е общо загрозяване на крайбрежната ивица и хаос в туристопотока, което от своя страна влошава възможностите на България да привлича по-платежоспособни туристи, посочват от кабинета на Симеонов.

Вицепремиерът е разпоредил и проверка на фирми поради съмнения за свързани лица и обща собственост. Проверките ще продължат с още по-висока интензивност през тази седмица, тъй като започват да работят и координационните центрове за проверки във Варна и Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама