Администрацията на Тръмп е разделена по въпроса за срещата с Путин

13:15, 26 юни 17 / Свят 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В администрацията на американския президент Доналд Тръмп са се появили разногласия по повод формата на неговите евентуални разговори с руския държавен глава Владимир Путин в рамките на срещата на Г-20 в Хамбург на 7 и 8 юли, съобщават анонимни източници от Вашингтон, предаде БГНЕС.

Според тях самият Тръмп е настроен за провеждането на пълноценна среща с Путин в Германия, в хода на която да могат да бъдат обсъдени въпроси за международните и двустранните отношения. Американският държавен глава също така настоява пресата да има възможност да отрази тази среща.

В това време обаче някои от съветниците на президента искат той да заеме по-предпазлива позиция по отношение на контактите с Русия на фона на разследванията за сътрудничество с Москва по време на президентската предизборна кампания в САЩ от миналата година.

Съветниците предлагат провеждането на формална и по-кратка среща с руския президент. Сред другите предложени варианти е и провеждането на кръг от преговори за стратегическа стабилност между руската и американската делегация, в които обаче да не участват президентите.

В петък от Белия дом отказаха да отговорят на въпрос дали Тръмп иска да се срещне с Путин. „Когато и ако се състои среща, ние ще ви съобщим за нея“, каза по време на брифинг прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама