Посещение на журналисти от Южна Корея в Пловдив

13:11, 26 юни 17 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Журналисти от Южна Корея ще посетят България по покана на Съюза на българските журналисти (СБЖ). Вторият ден от визитата им по тяхно желание е предвиден да премине в Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Те са водени от президента на Журналистическата асоциация на Корея (ЖАК) Джунг Кю Сунг.

Визитата на корейските журналисти в Пловдив ще се проведе на 26 юни 2017 г. В 14 часа в Дома на културата „Борис Христов“ ще бъдат посрещнати от изпълнителния директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев, който ще ги запознае с подготовката за провеждането на значимия културен форум. По-късно гостите ще имат среща с ръководството на Международен панаир Пловдив, където ще бъдат запознати с дейността на националния изложбен център и възможностите, които се предоставят за изложители от Азия.

След това корейските журналисти ще посетят новия туристически информационен център и ще разгледат забележителностите на древния и вечен Пловдив.

Посещението на корейски журналисти се осъществява в рамките на подписаното през 2015 г. Споразумение за сътрудничество между СБЖ и ЖАК. В шестчленната делегация са включени ръководители на журналистически дружества от Южна Корея. Корейската делегация се съпровожда от председателя на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама