За 36-ти пореден път, поети се изправят един срещу друг със стихове на уста

13:03, 26 юни 17 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Традиционните поетични двубои, организирани от талантливия Петър Чухов, отново ни канят да станем съпричастни на епична битка. Часът и мястото на срещата са: 28 юни от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков“ № 4.

Тридесет и шестият поетически двубой –ще се проведе между Валери Валериев (със секундант поетът и журналист Георги Савчев) и Никола Петров (със секундант актьорътСтанислав Кертиков), съобщават организаторите и допълват:

„С тези впечатляващи млади автори и секунданти със силна индивидуалност ще навлезем в лятото, а през септември, след кратка почивка, двубоите ще продължат с нова сила.“

Двубоят ще протече в обичайните четири тура:

I тур – всеки от двамата поети ще се представи в рамките на 10 минути с най-доброто от поезията си.

II тур – всеки ще има по 10 минути, за да дискредитира опонента си, представяйки на публиката негови слаби, по своя преценка, творби.

След втория тур публиката ще има възможност да предложи дума или фраза като тема за импровизация. Предложенията, записани на листчета, ще бъдат събрани в шапка, от която водещият ще изтегли едно и това ще бъде темата, по която поетите ще пишат в продължение на 20 минути. През това време ще се проведе

III тур, в който секундантите ще разполагат всеки с по 10 минути, за да защитават своя поет и да нападат съперника му.

И накрая,

IV тур – по 5 минути на всеки поет за прочитане на написаното току-що стихотворение по темата, зададена от публиката.

Публиката ще гласува след всеки тур за предпочетения поет с предварително раздадените листчета като резултатите ще се изписват на табло, без обаче да се знае кои числа за кого се отнасят. Победилите поет и секундант ще бъдат обявени накрая, след като се съберат резултатите от гласуването.

Повече за двубоите, както и снимки и видео, можете да намерите тук: http://openlit.wordpress.com/

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама