"Интимна терапия" гостува на сцената на НЧ "Добри Войников -1856"

12:51, 26 юни 17 / Култура 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гост-постановка "Интимна терапия" могат да гледат шуменци на сцената на НЧ "Добри Войников-1856" утре 27 юни от 18.30 часа. Театрална формация "Мерпоарт" от Нови Пазар ще представи един впечатляващ „триъгълник" от взаимоотношения в "Интимна терапия" от Ерик Асус. В ролиите:Павел Драганов, Христина Димитрова  и Валентин Видинов. Режисьор на спектакъла е Злати Златев.

 Искреността като основа на хармонията в двойката е измама. Жана и Максим, двама от героите на тази пиеса след няколко години щастлив брак  решават да си признаят някои дребни отклонения. Това е началото на едно сериозно преосмисляне, на законни подозрения, на обвинения от всякакъв характер, на непоносими ревности. Никоя лъжа не е без последствие, никоя истина  не е безопасна. Всъщност, доверието трябва да остане илюзия. Това несъмнено е елементарното условие за спокойствието в семейството.

В елегантно белия салон на семейното жилище след години брачно съжителство, Максим (Павер Драганов) и Жана (Христина Димитрова) решават да си признаят изневерите. Максим е неотразимо очарователен. Такъв е и типажът му – дейният мачо, успелият бизнесмен, повърхностият мъж, неотразимият женкар, даващ си сметка, че жените, които среща по време на командировките си, са за кратко...

Клод (Валентин Видинов) е добрият приятел на семейството, включен в „играта" на доверие, партньор на Жана по тенис и вероятно нейн любовник. Това не става ясно напълно.

Типично френска комедия – отвътре френска. Играта с обстоятелствата е премерена. Смотанякът Клод е подложен на „разпит" от Максим, който очевидно приема болезнено единствената забежка на жена си Жана. Максим обаче би оправдал (своите) и нейни 12 изневери (ако ги има), но не би приел една-единствена. Той знае, че „единственото" носи след себе си любов (близост), която не е отречена в спектакъла, а просто разграничена от секса и „консумирането" на взаимоотношения.

С този си смисъл постановката е запълнена откъм съдържание и е далеч от гротеската и абсурдността на съвремието ни. Хитростта е уловка – женска при това. Жана не казва името на своята единствена изневяра, защото е наясно, че докато мълчи, съпругът и Максим никога няма да погледне друга жена, няма да се успокои и няма да забрави и ще иска да разбере кой е бил... Toва е нейният начин да го задържи  при себе си.

Цена на билета- 2 лв.
Билети в НЧ "Добри Войников- 1856"

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама