Ирландски военен кораб спаси над 700 бежанци край Либия

12:15, 26 юни 17 / Свят 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ирландски военен кораб спаси 172 бежанци край бреговете на либийската столица Триполи в рамките на международна спасителна операция. Това съобщи РИА Новости.

Корабът LÉ Eithne в неделя е провел операция по спасяването на хората, бедстващи на 40 километра северозападно от Триполи.

Шестима мигранти са открити в безсъзнание и са спасени. Корабът ще превози всички бежанци, между които 14 бременни жени и четири деца по 4-месечна възраст, на безопасно място. Те ще бъдат предадени на италианските власти.

Командир Брайън Фицджералд съобщи, че всички мигранти са били спасени, а това е била първата комплексна операция, в чиито рамки човешкият живот непрекъснато е бил под заплаха за период от 8 часа.

От началото на годината, по данни на Международната организация по миграция, през Средиземно море в Европа са пристигнали над 77 000 мигранти и бежанци.

Загинали са 1828 души.

По данни на италианското вътрешно министерство през миналата година по море в страната са пристигнали рекорден брой мигранти – над 181 000 души.

От началото на 2017 на италианските брегове са слезли над 62 000 мигранти, което е със 17 на сто повече от същия период на миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама