Испания спечели европейската титла по баскетбол при жените

11:35, 26 юни 17 / Спорт 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Испания е новият шампион на Европейското първенство по баскетбол за жени. На финала иберийките се наложиха над Франция със 71:55 в повторение на мача за титлата от 2013 г. Това съобщи БГНЕС. 

Най-резултатна за успеха на Испания бе Санчо Литъл с 19 точки. Алба Торенс има 18, а 12 записа Ана Крус. За Франция Селин Дюмер се отчете с 15, докато 10 добави Диандра Чачуан.

Белгия спечели първи медал в историята си от европейски финали. Тимът се окичи с бронзовите отличия на Евробаскет 2017 след победа над Гърция с 78:45.

Ким Месдах отново бе най-резултатна за Белгия, отбелязвайки 18 точки. Ема Месеман добави 15, а с 14 се отчете Ан Ваутерс.

За Гърция единствено Евантия Малци е с двуцифрен брой точки, като тя реализира 13.

Топреализаторът на Испания Алба Торенс бе избрана за Най-полезен играч (MVP). Торенс попадна и в Идеалната петица на шампионата, след като завърши средно със 17.8 точки на мач. Във финала тя отбеляза 10 само в първата четвърт и завърши с 18. Андене Миям от финалиста Франция, Ема Месеман от бронзовите медалисти от Белгия, Евантия Малци от Гърция и италианката Чечилия Дзандалазини допълниха Идеалната петица на Евробаскет 2017. Най-резултатна на първенството бе Чечилия Дзандалазини с отбелязани 133 точки в седем мача.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама