Община Елин Пелин издава документи на сирийски бежанци

08:35, 26 юни 17 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сирийското семейство Джабер най-после ще получат лични документи от община Елин Пелин. Те са бежанци с хуманитарен статут, но градът скочи срещу тях през февруари, когато те поискаха да им се извадят документи. Местните начело с кмета Ивайло Симеонов излязоха на протест през зимата.

Тримата сирийци май, баща и син са напуснали Сирия преди 5 години, защото къщата им е била разрушена при бомбардировки и идват в България. "Търсехме спокоен живот. Когато дойдох тук бях спокойна, но видях какво стана на 13 февруари т. г. в Елин Пелин", спомня си майката пред bTV.

"Ние сме бежанци и чужденци и не знаехме какво е нужно. Те нищо не ни бяха съобщили. Сигурно ние вече ще получим документи и сме спазвали закона в България", заяви Фахим. 

Семейството ще получи личните си документи е се маха от Елин Пелин. Те вече имат договор за наем и за работа в пловдивското Брестовица. Там те ще работят в дърводелски цех.

Синът им е работил като дърводелец в Турция, а и майка му също ще работи.

"Отиваме в Брестовица, защото в това село ни предложиха работа и жилище, тук е тясно , а в София не искат да ни дадат жилище под наем, защото сме бежанци. 

След събитията през февруари този човек от Пловдивско е гледал и се свърза с нас и ни предложи жилище работа,  и ние се съгласихме", каза главата на семейството Фатих.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама