Машинистите от пламналия влак са в тежко, но стабилно състояние в „Пирогов” (обновена)

08:27, 26 юни 17 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двамата машинисти, които пострадаха при пламналия в товарен влак пожар на гара Горна Оряховица и докарани в Спешното отделение на "Пирогов" в тежко състояние, са стабилни. Това съобщи БГНЕС.

Двамата машинисти – на 46 и на 50 години, бяха докарани в централната противошокова зала спешната на болница вчера обгорени и остават на лечение там. Тази сутрин състоянието и на двамата е стабилно, съобщиха от болницата. Имат между 10-15% изгаряне, засегягащо предимно главата и горните крайници, инхалирали са пушечни газове. Пациентите има т.нар. тъпи наранявания по тялото, без счупвания и увреди на паренхимни органи. След преценка на лекарите от Клиниката по изгаряне, ще им бъдат направени операции.

Вчера, около 16:30 часа, избухна пожар в товарен влак на гара Горна Оряховица. Машинното отделение на дизеловия локомотив е пламнал при извършване на маневра на осми коловоз в гарата. В следствие на запалването двамата машинисти са обгорени от нагрятото машинно масло, което по неизяснени до момента обстоятелства е заляло машинистите.

Назначена е комисия, която да разследва случая.

От лечебното заведение съобщават още, че през почивните дни спешните екипи на университетската болница се погрижиха за 2 деца, които пострадаха при ПТП на АМ "Хемус". 7-годишното момиче и 14-годишният й брат останаха в неврохирургията на "Пирогов" заради комоцио, а майка им е с тях като придружител. Нощта е преминала спокойно и днес предстои да им бъдат направени високоспециализирани изследвания з адоуточняване на състоянието им.

През спешния детски травматологичен кабинет са преминали 200 деца, а 6 се налага да останат за лечение в болницата. Сред тях има и няколко със счупвания, резултат от игра на батут. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама