Радослава Мавродиева с личен резултат за сезона на Европейското отборно първенство по лека атлетика

21:14, 25 юни 17 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Радослава Мавродиева донесе 11 точки за актива на България на Европейското отборно първенство по лека атлетика – първа лига във финландския град Вааса.

Сливналийката представи страната в традиционната си дисциплина тласкане на гюле, където зае второ място с личен резултат за сезона от 17.81 метра.

В същата дисциплина при мъжете Георги Иванов зае четвъртата позиция с 19.10 метра. Третият сливенски атлет, участвал в надпреварата, бе Живко Стоянов, който с квартета на 4х400 метра се класира 11-ти.

С най-силен резултат от българската група бе Тихомир Иванов, заел първата позиция на скок на височина при мъжете с 230 см, което е покрит норматив за Световното първенство в  Лондон. Първа позиция зае и Ивет Лалова в бягането на 200 метра с 23.33 сек., но тя не донесе точки за България в спринта на 100 метра, където направи фаул старт и беше декласирана. Без точки остана и щафетата 4х100 метра за жени, които не завършиха бягането.

След тридневна надпревара българският отбор зае 11-то място с актив от  193.5 точки, оказал се  недостатъчен за оставане в лигата. През следващата година нашите ще се състезават в по-долната група. Първата позиция бе за тимът на  Щвеция с 320.5 точки, и догодина ще намери място в елитната лига.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама