МОН: 81 проекта за учебници отговарят на стандарта

15:37, 25 юни 17 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

81 проекта за учебници за осми клас по всички общообразователни предмети получиха обща оценка, че съответстват на държавния образователен стандарт за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала. Това съобщават от МОН в официалния си сайт.

Предложенията за учебници са внесени от 19 издателства. Всяко едно е предложило от един до 21 броя учебници.

54 проекта на учебници и учебни помагала за втори клас и 85 проекта за шести клас получиха обща оценка, че съответстват на държавния образователен стандарт за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала.

За втори клас бяха разгледани проекти по общообразователните учебни предмети български език и литература, английски език, испански език, немски език, руски език, френски език, математика, околен свят, музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество. Те са внесени от 20 издателства.

За шести клас са разглеждани внесените от 28 издателства проекти на учебници по български език и литература, английски език, италиански език, испански език, немски език, руски език, френски език, математика, информационни технологии, история и цивилизация, география и икономика, човекът и природата, музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама