С изпит по география завършва кандидатстудентската сесия на Софийския университет за учебната 2017/2018 г.

14:33, 25 юни 17 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в 14.00 часа в зала 252 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започна изпитът по география. Вера Михайлова от София изтегли вариант № 10 на теста. Кандидат-студентите, подали заявления за явяване на изпита, са 283, предаде БГНЕС.

Изпитната тема беше изтеглена в присъствието на заместник-ректора на Софийския университет проф. Ренета Божанкова и заместник-декана на Геолого-географския факултет доц. Никола Ботушаров. Председател на изпитната комисия е проф. Веселин Бояджиев от Геолого-географския факултет на Софийския университет, съобщиха от Алма Матер.

Проф. Божанкова приветства кандидатите и изрази убедеността си, че са готови да се представят отлично на изпита и това ще им отреди място в най-престижния и най-стария български университет – Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Заместник-ректорът пожела на кандидат-студентите успешна работа и да зарадват своите семейства и своите учители с отличен резултат.

Председателят на изпитната комисия проф. Бояджиев призова кандидат-студентите да работят внимателно и съсредоточено и им пожела успех.

С успешно издържан изпит по география кандидат-студентите могат да учат в следните специалности в Софийския университет: Библиотечно-информационни науки; История и география; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; География и биология; География; Геология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по география и изпит по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език кандидатите могат да запишат специалностите „Туризъм” и „Регионално развитие и политика”.

С успешно положени изпит по география и изпит по английски, немски, френски или испански език бъдещите студенти могат да запишат специалност „Европеистика“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама