Най-смъртоносните пожари с петролни цистерни по света

14:23, 25 юни 17 / Свят 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко 123 души загинаха и десетки бяха ранени в централен Пакистан, след като избухна пожар, докато хора се тълпяха, за да съберат гориво от обърнала се цистерна, предаде БГНЕС.

АФП изброява най-големите такива инциденти по света през последното десетилетие. При някои от смъртоносните случки хора са се опитвали да се снабдят с гориво и по някаква причина е избухвал пожар.

17 ноември 2016 г., Мозамбик: 93 души загинаха и десетки бяха ранени, след като пълна с петрол цистерна експлодира в западната част на страната.

8 май 2016 г., Афганистан: 73 души загинаха, след като автобуса катастрофираха с петролна цистерна, при което възникна голям пожар на път в източната част на страната. Повечето от жертвите бяха в резултат на пожара.

16 септември 2015 г., Южен Судан: Най-малко 203 бяха загиналите и 150 ранените, когато хора се опитаха да се запасят с петрол след обръщането на цистерна в Мариди, на около 300 км. западно от столицата Джуба.

11 януари 2015 г., Пакистан: 62 бяха загиналите, включително жени и деца, при пожар, избухнал след сблъсък между каруца и петроловоз, навлязъл в насрещното движение. Инцидентът беше в предградие на Карачи.

12 юли 2012 г., Нигерия: Най-малко 104 души са убити и около 50 са ранени, тъй като са се опитали да се сдобият с гориво от петролна цистерна след произшествие в южната част на страната. Повечето бяха убити при последвалия пожар.

2 юли 2010 г., ДР Конго: Взривът на петролна цистерна в Санге, в източната част на страната, убива 292. Някои жертви се опитват да се снабдят с гориво след пътнотранспортно произшествие; Други гледаха футболния турнир на Световната купа в близка зала.

9 октомври 2009 г., Нигерия: Между 70 и 80 убити в югоизточния щат Анамбра. Петролен танкер избухна, пламъците погълнаха и няколко други превозни средства.

26 март 2007 г., Нигерия: Най-малко 93 души са убити в северния щат Кадуна, тъй като хората се опитват стигнат до горивото от петролна цистерна след произшествие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама