Лулзим Баша към гражданите: Това е вашата възможност да направите промяна

14:03, 25 юни 17 / Свят 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на албанската Демократическа партия Лулзим Баша отправи послание към гражданите, които се чувстват дълбоко разочаровани от лявото управление в страната, предаде БГНЕС.

След като гласува на днешните парламентарни избори в страната, той поздрави присъстващите, като вдигна два пръста в знак на победа и подкани гражданите да пуснат бюлетина, за да спрат „това измамно управление“.

„Това е вашата възможност да направите промяната. Днес гласуването ви е решаващо за следващите няколко години“, обяви лидерът на ДП.

"Това е денят, в който ще решите за бъдещето. Не пропускайте шанса да бъдете част от важния процес на вземане на решения“, каза още Баша.

С висока избирателна активност започнаха парламентарните избори в Албания и към 10:00 ч. местно време тя вече е възлизала на 14,73%, съобщи Централната избирателна комисия.

Това означава, че през първите три часа от изборния ден бюлетина са пуснали близо 319 000 души.

„Призовавам гражданите да упражнят своето конституционно право“, каза председателят на ЦИК Клемент Згури.

В 07:00 ч. местно време врати отвориха 5 362 избирателни секции. В избирателните списъци са регистрирани 3 451 896 души с право на глас. От тях за първи път своето гражданско право ще могат да осъществят 136 239 души.

Вотът ще се следи от 5 351 наблюдатели, от които 896 са членове на международни мисии. Секциите ще бъдат затворени в 19:00 ч. местно време. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама