Помагат на онкоболни чрез плувен маратон от о. Света Анастасия до нос Чукаля

12:24, 25 юни 17 25 704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 2 юли за втора поредна година ще се проведе благотворителен плувен маратон от остров Света Анастасия до нос Чукаля, съобщиха от Общината. Организатори на събитието са сдружение "Онкоболни и приятели" - Бургас по инициатива на Джон и Красимира Болджър. Събраните средства ще спомогнат за реализирането на "Зелено училище за онкоболни" - иновативен комплекс за социална рехабилитация на хора с онкологични заболявания. През 2016 г. се събраха финансови средства, с които се реализираха четири зелени училища за онкоболни.

Лице на тазгодишния маратон ще бъде актрисата Йоана Буковска, която ще даде старт на маратона в 9:00 часа. Участниците ще преплуват разстоянието от остров Света Анастасия до парк "Росенец", плаж "Чукалята" , като финалистите ще бъдат официално наградени от Буковска.

В 21:00 часа е началото на благотворителен концерт на остров Св. Анастасия с участието на група "P.I.F."

Таксата за участие в маратона е 50 лева. Желанието за участие се декларира с попълване на регистрационна карта и заплащане на таксата по банкова сметка. За контакти и информация - Валентина Станкова: 0889 407 027.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама