Варненец грабна две титли от тенис турнир в Киев

08:11, 25 юни 17 / Спорт 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пьотр Нестеров продължи великолепното си представяне и спечели титлата и на сингъл на двойки на турнира “Antei Cup 2017“ в Киев (Украйна). Надпреварата е за юноши и девойки до 14 години и е от втора категория на Тенис Европа. Във финалната среща на сингъл поставеният под №3 Нестеров осъществи обрат и победи с 3:6, 6:0, 7:6(4) Артьом Подорожни от Украйна. На полуфинала състезателят на ТК "Черно море Елит " с личен треньор Кристиян Илиев успя да победи №9 в ранглистата на Тенис Европа Джерман Самофалов от Украйна.

Така в рамките на един месец Нестеров надигра двама от първата десетка в ранглистата. Това е трета титла за Пьотр в турнир от Тенис Европа през тази година. Освен това той спечели и държавното първенство до 16 години. През следващата седмица Нестеров ще се участва в лагер на националния отбор на България до 14 години. В началото на юли предстои отборното европейско първенство в Румъния. След него Пьотр ще участва в силен турнир във Франция от първа категория на Тенис Европа. През юли има и участие в личното европейско първенство в Чехия. Освен титлата на сингъл в Украйна Пьотр спечели и титлата в надпреварата по двойки. Нестеров в тандем с Подорожни победиха украинците Вячеслав Биелински и Джерман Самофалов с 7:5, 6:3.

При две години по-големите Антъни Генов загуби на финал на турнира “Antei Cup 2017“ в Киев. Надпреварата при 16-годишните е от първа категория на Тенис Европа. Антъни отстъпи в мача за трофея на Илия Белобородко от Украйна с 4:6, 6:7(4). Преди финалната среща Генов спечели три поредни убедителни победи, без да загуби сет.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама