Историческо: "Ла Десима" за Рафаел Надал в Париж

18:53, 11 юни 17 / Спорт 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рафаел Надал безпрецедентно триумфира за десети път на Откритото първенство на Франция. Това съобщи БГНЕС.

Испанецът за пореден път показа невероятната си класа на червените кортове, като във финала се наложи по категоричерн начин с 6-2, 6-3, 6-1 над швейцареца Стан Вавринка.

Снимка: БГНЕС

Така Краля на клея стана първият в Откритата ера тенисист, който завоюва десети трофей в единия от големите четири турнира,както и най-възрастният тенисист с 15 мейджър титли. Надал достигна до своята десета купа в Париж, като за трети път го направи без да загуби нито един сет в хода на надпреварата.

Иначе в първия сет Рафа проби на два пъти своя опонент, което бе достатъчно за деветкратния победител в Париж да затвори частта с 6-3 за 42 минути игра на централния корт „Филип Шатрие”.

Снимка: БГНЕС

Във втората част левичарят от Майорка отново бързо пое инициативата, след като рано проби и дръпна в резултата за 3-0. В крайна сметка след по-малко от 90 минути игра Надал затвърди доминацията си на корта, като поведе с 2-0 сета.

На старта на третата част испанецът достигна до пробив още в началото на сета, като в последвалия си сервиз гейм затвърди брейка, за да поведе с 2-0. Рафа продължи да демонстрира перфектната си форма, като в маратонски гейм при 3-1 реализира нов пробив, с което се доближи на два гейма от рекордната си десета титла в Париж. Впоследствие четвъртият в света проби отново, което му донесе и историческата 53-та титла на клей, както и десета такава от Ролан Гарос. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама