Борис Джонсън опроверга слуха, че ще измести Тереза Мей като премиер

17:44, 11 юни 17 / Свят 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският външен министър Борис Джонсън разкритикува публикация във вестник "Дейли Мейл“, според която той ще замени Тереза Мей като министър-председател. Това съобщи ТАСС.

Ръководителят на Министерството на външните работи написа в Туитър:

"Лъжи в „Дейли Мейл“ - подкрепям Тереза Мей. Нека продължим да работим“.

В събота в електронния вариант на вестника се появи информация, че идеята Джонсън да оглави правителството започва да печели популярност сред управляващата Консервативна партия. В същото време, според публикацията, министърът няма да предприеме всички мерки, докато Mей е на власт.

Днес и"Сънди Таймс" съобщи, че петима членове на кабинета насърчават първия британски дипломат да измести Мей като министър-председател и лидер на Консервативната партия. Според изданието, членовете на правителството са се видели с Джонсън в петък след обявяването на резултатите от предсрочните парламентарни избори и изразили своята "подкрепа, ако той се противопостави на Мей."

Консервативната партия спечели парламентарните избори, но тя вече не е управляващото мнозинство в Уестминстър. Торите да получиха 318 места в 650-местната Камара на общините и така загубиха правото на самостоятелно формирано правителството, за кое им трябваше парламентарно мнозинство от 326 места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама