Пловдив се бори за „Технологичен град на годината“

16:38, 11 юни 17 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) обявиха номинираните градове, които ще се състезават в категория „Технологичен град на годината“. Надпреварата за отличие ще бъде между Велико Търново, Русе, Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив, и София. Целта на категорията е да отличи съвместните усилия на местна власт, бизнес и университети за създаването и развитието на най-добри условия за растеж на аутсорсинг  и ИТ сектора в конкретния град.

До момента анализите показват, че над 6000 са заетите работни места в IT и аутсорсинг индустрията и то изключително от млади хора.  "В приоритетите ни за управлението е да направим Пловдив по-атрактивно място за развитие на бизнеса. През годините постигнахме много успехи, което се измерва и с факта, че безработицата е ниска – 3%, а индустрии с по-добра добавена стойност намират трайно място тук ", каза по-рано кметът Иван Тотев.

Зад наградите застанаха две от най-големите технологични асоциации в България, като града победител ще определят чрез гласуване над 120 водещи високотехнологични компании в страната. Членовете на БАА и БАСКОМ ще отличат и кандидатурите в „Технологична бизнес сграда на годината“, категорията която обръща внимание на най-добрите решение за създаване на оптиални работни условия за бизнеса. Победителите в тях ще бъдат определени от международното жури на официална церемония на 16 юни в  Бургас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама