500 танцьори играха хоро край морето в Царево

13:39, 11 юни 17 / Култура 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петият фестивал „Хоро край морето“ събра над петстотин любители на народните танци в Царево, съобщиха от местната Община. Пъстри носии, усмихнати лица и народна музика изпълниха морския град в началото на летния сезон. Танцьори от цяла България пристигнаха още в петък, за да станат част от голямото съботно събитие, провеждано по традиция в началото на месец юли.

Фестивалът започна от Морската градина с дефиле на танцовите клубове, които под звуците на музикален съпровод преминаха през главната улица на града и се събраха на площада. По традиция кметът Георги Лапчев откри официално фестивала и приветства хореографите и участниците. Танцьори от четирите клуба, ръководени от художествения ръководител Дамян Дамянов, поздравиха публиката с изпълнение на общ танц.

След официалното откриване фестивалът продължи с индивидуални изпълнения на всички двадесет и два клуба, които бяха пристигнали от различни региони на България, за да се изявят на сцената в гр. Царево. Наред с индивидуалните изпълнения, четиристотинте участници извиха заедно задължителни хора от петте фолклорни области на страната. Жители и гости на Царево с удоволствие се наслаждаваха на красота на българските танци и носии и бурно аплодираха изпълненията на всеки клуб.

След продължилата три часа танцова програма всеки клуб получи грамота, плакет за участие, символа на фестивала кораб сувенир и кошница със специални подаръци, подготвени от Танцов клуб „Иглика“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама