Представят поетичната книга на Гюлсер Мазлум „Дете на Вселената“ в Русе

09:12, 11 юни 17 / Култура 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 13 юни в РБ „Любен Каравелов“ от 17.30 часа е представянето на поетичната книга на Гюлсер Мазлум „Дете на Вселената“, съобщават от Русенската библиотека. 

Гюлсер Мазлум е родена в с. Веселец, община Завет, Разградско. Завършва Българска филология в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. По-късно специализира психология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Години наред работи като преподавател по български език и литература, а впоследствие като училищен психолог и педагогически съветник. В момента авторката живее, работи и твори в гр. Разград.

Стихове на Гюлсер Мазлум  са публикувани в местния печат, както и в Антология на Литературно дружество „Делиорман“, гр. Разград; в Сдружението за балканска и евразийска литература „Кибатек“ в гр. Измир; в сборниците „Поетични хоризонти на българката“, издание на Регионална библиотека “Боян Пенев“, гр. Разград и в „Многоточие за бъдеще“, изд. на „Булвест 2000”. Свои творби Гюлсер Мазлум публикува и в сайтовете за лично творчество „Откровения“ и „Стихове БГ“. „Дете на Вселената“ е първата ѝ поетична книга, с паралелен превод на турски език.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама