Ликвидиран е стрелецът от Подмосковието

00:41, 11 юни 17 / Свят 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителят на селището Кратово в Подмосковието, който откри вчера стрелба и уби четирима жители, бе ликвидиран при спецоперация на вътрешното министерство и Росгвардия.

Това съобщи говорителката на министерството Ирина Волк. В акцията по ликвидирането му бяха задействани 300 бойци от Росгвардия.

Двама то загиналите са съседи на стрелеца. Други трима са ранени. Сред потърпевшите е едно семейство - съпругата е починала от раните, а мъжът й е в тежко състояние.

Нарушителят откри огъня от сома си с ловджийска карабина. Полицаите не можеха да приберат тела край къщата, защото срещу тях се стреляше.

В дома, от която се води стрелба, живеят четири семейства. Очевидци твърдят, че стрелецът е служил в Чечня по време на конфликта там през 90-те години и в момента живее с майка си. Съседи твърдят, че той страдал от психически разстройства, всеки случай лекувал се в психиатрична клиника.

В хода на инцидента стрелецът успя да се измъкне от дома, от който стреляше. До Кратово има гора и магистрала, която води към град Жуковски. Властите разшириха зоната на отцепване, а изходът от селището бе взето под контрол. По-късно бе установено, че стрелецът се укрива на съседна улица, където бе блокиран.

Преди това бойци на Росгвардия безуспешно щурмуваха дома, част от който гори. Един тях бе ранен без опасност за живота му. Бойците се опитаха да започнат преговори с нарушителя, но в отговор само се чуваше безразборна стрелба и взривове на гранати. Жителите от съседните къщи бяха евакуирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама