Ротарианци събраха средства за здравен проект в Стара Загора

07:30, 11 юни 17 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мероприятия обединени от обща кауза – проект „да дадем здраве на нашите деца” организираха в Стара Загора Ротари клуб и Ротаракт клуб в партньорство с община Стара Загора и Медицинския колеж при Тракийски Университет.

Представянето на поректа бе в Регионалния исторически музей и на него присъстваха представители на местното управление, културни дейци, както и членове на почти всички неправителствени организации в града.

Проведени са и спортни състезания по футбол, стриитбол, волейбол и тенис на корт (смесени двойки) в предназначентите за това игрища в парк „Артилерийски“ .

Всички средства – над 10 000лв., които бяха събрани от дарения и такси за участие в спортните състезания, ще се използват за финансиране на съвместния проект на Ротари клуб с Медицински колеж при Тракийски университет и Община Стара Загора. Той е за превенция и профилактика на проблеми свързани с опорно-двигателния апарат, обездвиждане и наднормено тегло при деца до четвърти клас. Освен това средствата ще се използват за  създаването и оборудването с уреди за изправителна гимнастика на първия за това специализиран кабинет за лечение в Стара Загора.

„Целта на кампанията ни е да насочим вниманието на обществото към наболелите здравни проблеми – плоскостъпие, гръбначни изкривявания и затлъстяване при децата и върху факта, че активното спортуване от ранна възраст е основен инструмент за предотвратяването или лечението им”, коментираха ротарианци.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама