Турнир по крикет на маса за деца със специални нужди в Пловдив

07:00, 11 юни 17 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 100 деца и младежи с увреждания от дневни и медицински центрове и центрове за социална рехабилитация и интеграция от Пловдив, София, Сливен, Асеновград и Панагюрище взеха участие в десетия юбилеен Национален турнир по крикет на маса за деца със специални нужди. Той се проведе в спортната зала на Университета по хранителни технологии с финансовата подкрепа на Община Пловдив, а Комплексът за социални услуги „Олга Скобелева“ бе домакин на събитието за пета поредна година. Заместник-кметът Георги Титюков с готовност се включи, като направи няколко удара и даде старт на игрите.

За цялостния си принос и подкрепа от името на администрацията той получи почетен плакет, тъй като Община Пловдив е единствената българска община, която включва в спортния си календар и подпомага ежегодно спортни мероприятия с такава насоченост.

Крикет на маса се практикува от деца с детска церебрална парализа, на колички, с трудна координация, аутизъм и забавено умствено развитие. Началото на спортните занимания по крикет на маса в България е поставено от Саиф ур Рехман, който с помощта на обучени от него доброволци развива спортната дейност и в други градове.

Крикетът на маса подобрява работата в екип, координацията, самочувствието, комуникативните умения, физическото и умствено развитие. Увеличава контролът на движенията и изгражда нови умения и техники. Благодарение на спорта децата с проблеми в развитието подобряват качеството си на живот и имат по-добра възможност за интеграция.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама