Лек инцидент без връзка с тероризъм до бъдещото посолство на САЩ в Лондон

22:41, 07 юни 17 / Свят 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британската полиция обяви, че е извършила контролирана експлозия в близост до бъдещото посолство на САЩ в Лондон, където са били забелязани две изоставени коли. Уточнява се, че инцидентът не е свързан с тероризъм, съобщи БГНЕС.

„Новото посолство на САЩ в британската столица трябва да бъде отворено през настоящата година. Полицията затвори периметъра около посолството, а на място бяха извикани експерти по взривни вещества. След като бе извършена контролирана експлозия, от полицията съобщиха, че инцидентът не е свързан с тероризъм. Според фотограф на АФП двете коли, предизвикали тревогата на властите, са били сив автомобил и червен бус. Те са били паркирани близо до бъдещите дипломатически сгради на южния бряг на Темза. Стъклата на шофьорските врати на колите са били счупени.

В събота вечерта микробус се вряза в минувачите на Лондон Бридж и след това се удари в ограда близо до катедрала в квартала Боро Маркет. Трима души, въоръжени с ножове, са слезли от буса и са започнали да нападат хора от близки заведения и по улицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама