Мъри и Вавринка ще спорят във втория полуфинал на Ролан Гарос

20:48, 07 юни 17 / Спорт 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният номер 1 Анди Мъри и шампионът от 2015-та година Стан Вавринка ще се изправят един срещу друг в полуфинала от горната част на схемата на Откритото първенство на Франция, след като днес спечелиха своите мачове от 1/4-финалите на турнира, предаде БГНЕС. 

Стан Вавринка. Снимка: БГНЕС

Вавринка, който не изгуби сет по пътя си към финалната осмица, продължи със страхотното си представяне и разби 7-ия поставен Марин Чилич с 6-3, 6-3, 6-1 за час и 40 минути игра. Швейцарецът бе изключително солиден във всички аспекти на играта, като постигна цели 6 пробива и завърши двубоя с 25 печеливши удара и 17 непредизвикани грешки. "Това бе перфектният мач, много съм щастлив от представянето си. Движех се добре по корта, играх добре, създавах възможности. Бе страхотно да играят пред тази публика и в такава невероятна атмосфера", сподели 32-годишният Вавринка, който се превърна в най-възрастният полуфиналист на Ролан Гарос от Джими Конърс през 1985 година насам.

За място на финала той ще спори с лидера в световната ранглиста Анди Мъри, който победи Кей Нишикори с 2-6, 6-1, 7-6(0), 6-1. Британецът започна колебливо двубоя и допусна два пробива в първата част, но след това повиши нивото си сериозно и бързо изравни сетовете. Третата част бе равностойна, като двамата си размениха по два пробива, преди да стигнат до тайбрек, в който Мъри не даде нито една точка на съперника си. Това обезкуражи Нишикори и той се предаде в четвъртия сет, който завърши 6-1 в полза на Мъри. "Вавринка играе фантастично в този турнир, не мисля, че е изгубил сет. Миналата година трябваше да изиграя един от най-добрите си мачове, за да го победя на полуфиналите", сподели шотландецът след срещата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама