Разследват виновно лице, повредило скални образования в защитена местност край Созопол

18:19, 07 юни 17 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура – Бургас образува досъдебно производство срещу виновно лице за това, че в периода април 2014 г. - ноември 2015 г., в м. „Буджака“, намираща се в землището на гр. Созопол, при условията на посредствено извършителство, чрез извършване на изкопно – насипни дейности в нарушение на Закона за защитените територии противозаконно повредил защитена територия – Зона 1 „Скални образувания и фиорди“ от Защитена местност „Колокита“.

За това престъпление е предвидено наказание в размер от  до 3 години „лишаване от свобода“, „пробация“  или „глоба“ в размер от  2000 лв. до 10 000лв.

Досъдебното производство е образувано на 5-ти юни тази година, като Окръжната прокуратура е била сезирана  за случая от  ВКП. Първоначално е образувана предварителна проверка, а въз основа на резултатите от нея е образувано и досъдебното производство.

Предстои  да бъдат извършени оглед на мястото, разпити на свидетели, назначена е и комплексна строително - техническа и геоложка експертиза. Тези дейности ще определят степента  на увреждане на скалните образования.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама