Мярката за неотклонение на прокурор Захариев и служителя от ГДИН ще бъде гледана утре

18:18, 07 юни 17 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мирослав Минков Минков /служител на Г.лавна дирекция „Охрана“/ и Димитър Николов Захариев /прокурор /с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група,  ще се разгледа от съда утре – 8 юни от 10.00 часа. Това съобщава пресцентърът на Специализирания наказателен съд.  Заради тежките метеорологични условия адвокатката на един от обвиняемите, която се намира в Плевен, не може да пристигне в София тази вечер, обясниха още от прокуратурата. 

Както "Топновини" писа, прокурорът Димитър Захариев от Окръжна прокуратура в Плевен и служителят на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в града Мирослав Минков бяха задържани вчера по обвинение за организиране на престъпна група и заплахи към свидетели. . В Съдебната палата в столицата служители на Бюрото по защита, действащи в изпълнение на прокурорско постановление задържаха Димитър Захариев. 

В същото време специално сформирана група на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ в Плевен арестува Мирослав Минков.

Според обвинението Захариев е участвал в организирана престъпна група, заедно със задържания през април Камен Балбузанов-Куката. Служителят на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" е обвинен за участие в същата престъпна група и за отправяне на преки заплахи към служител от дирекцията– негова колежка , за живота на съпруга й, ако той продължава да свидетелства по това дело. 

Тези деяния са с изключително висока степен на обществена опасност, съобщи главният прокурор.  Димитър Захариев бе задържан, докато пребиваваше  в Съдебната палата в столицата като обвиняем по друго дело.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама