Обявиха за най-добър танцьор на годината варненско откритие

17:51, 07 юни 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бронзовият медалист от Международния балетен конкурс във Варна Юго Маршан беше удостоен с най-престижното отличие в професионалния танц – наградата „Benois de la Dance”. На церемония в Болшой театр в Москва френският балетист бе обявен за най-добър танцьор за 2017 г. Людмила Палиеро спечели приза при жените.

На благотворителната галавечер Юго Маршан танцува в па-де-дьо от балета „Ромео и Жулиета”, постановка на Рудолф Нуреев.

Талантът на впечатляващия французин беше открит от журито на Международния балетен конкурс във Варна през 2014 г., където той спечели бронзов медал при мъжете. Наградата от първия и най-труден конкурс в света отключи възходящата кариера на младия артист. Само за две години Юго Маршан беше обявен първо за премиер, а през март 2017 г. – за etoil на Парижката Гранд опера.

Наградата  „Benois de la Dance” е основана през 1991 г. в Москва от Международния съюз на хореографите. Тя е посветена на големия руски сценограф и художник Александър Бенуа (1870-1960). Наградата се присъжда ежегодно от жури от най-значимите имена в съвременния танц с председател големия Юрий Григорович. Връчва на балетни артисти, хореографи и сценографи за високи художествени постижения през творческия сезон. Сред тях неизменно фигурират открития на Международния балетен конкурс Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама