Беше дадена заявка, че председателството ще бъде надпартиен приоритет

17:27, 07 юни 17 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Беше дадена заявка, че председателството ще бъде надпартиен приоритет. Това заяви министърът по българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, предаде БГНЕС.

Павлова даде съвместно изявление с председателя на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин.

„Председателството е нова тема за обединяване. Трябва да направим максималното да получим подкрепата и да изиграем ролята на балансьор и арбитър, където е необходимо в тези тежки времена“, категорична бе Павлова.

Тя се зарече, че ще работи в пълен синхрон с ресорната комисия.

„Предстои да проведем дебат по Националната програма за председателството. Ще започнем изработката й като тя ще бъде обсъдена в НС и с всички заинтересовани слоеве на обществото и организации“, заяви още Лиляна Павлова.

От своя страна председателят на комисията Кристиан Вигенин подчерта желанието на Павлова и екипа и за добро сътрудничество с ресорната комисия и парламента като цяло. „Предстои всички стъпки от тук нататък по подготовката да бъдат коментирани в комисията. В парламента, ще бъде направено обсъждане на национална програма по председателството в НС след като бъде одобрена от МС“, посочи Вигенин.

Според него е било констатирано, че по темата за председателството на ЕС има желание за активна и съвместна работа между политическите сили в НС. Ще търсим това съгласие да бъде продължено и за в бъдеще, допълни Кристиан Вигенин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама