Предстои да бъде назначен втори зам.-министър за председателството на ЕС

17:02, 07 юни 17 / Политика 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предстои да бъде назначен втори зам.-министър, отговарящ за председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г., предаде БГНЕС.

Пред ресорната комисия, която изслуша Павлова, стана ясно, че 70 щатни бройки е съставът на министерството за председателството. Като Лиляна Павлова ще има двама зам.-министри, началници на кабинета, двама съветници, обща и специализирана администрация.

Доскорошният зам.-директор на ДАНС Олег Петков, който сега е в ролята на зам.-министър, ще отговаря за темата сигурност, която е от изключително значение за председателството. Вторият зам.-министър все още не е избран. Той трябва да помага на министъра за всичко останало извън темата сигурност.

Пред членовете на комисията Павлова посочи, че по време на българското председателство на ЕС предвиждаме среща на най-високо ниво във формат България, триото, ЕС и страните от Западните Балкани.

Павлова поясни, че в категория А събитията на най-високо ниво ще започнат с официалното откриване, планирано за 11 януари 2018 г. Българското председателство ще започне с европейските комисари. Оттам нататък в рамките на следващите седмици и месеци до края на месец юни в България ще бъдат проведени около 30 събития на най-високо ниво. Преди самия старт на председателството България ще е домакин на още една среща на високо ниво между Западните Балкани и ЕС по темата правосъдие и вътрешни работи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама