Букет от атракции обещава Националният цирк „София“ в Русе

16:49, 07 юни 17 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Истинска циркова класика с букет от много атрактивни, ярки и впечатляващи български номера. Това ще могат да видят русенци и гостите на града от 9 до 18 юни, заяви днес артистичният директор на Български национален цирк „София“ Драгомир Драганов.

Той гостува в Русе с програма, посветена на 120 г. цирково изкуство в България. В нея участват наследници на легендарни български циркови фамилии и техните най-талантливи, млади последователи. Част от тях, сред които клоунът Румбата и русенският акробат и еквилибрист Сергин Ахмедов, са пренебрегнали ангажименти на престижни манежи в чужбина, за да отдадат почит към юбилеят на уникалното изкуство у нас, сподели Драганов.

Маргарита Наскинова, която заедно със своя съпруг Стоян, се грижи за дресурата на животните, сред които има камили, понита, котки, гълъби и питони, е внучка на легендата на съветския цирк – укротителката на тигри Маргарита Назарова, прочута по целия свят от филма „Полосатый рейс“. Невероятна езда ще представи и арабски жребец с дресьор Свилен Кехайов.

За животните в Национален цирк "София" полага грижи специален екип от ветеринари, увери Драганов.

„Време е децата в България да разберат какво означава думата „цирк“ – представителен, бляскав, луксозен, с неповторима атмосфера и изключително качествен звук, свърхмодерно осветление и сценични ефекти. Целият екип на цирка е съставен от 52 души, от които 20 артисти, които са само българи“, каза Драгомир Драганов.

Спектаклите са двучасови, всеки делничен ден от 19 ч., а през почивните дни от 16 ч. и от 19 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама