Откриха останки от изчезналия военен самолет на Мианмар

16:35, 07 юни 17 / Свят 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Останки от изчезналия военен самолет на Мианмар, превозващ над 100 войници и техните семейства, бяха открити в Андаманско море, съобщиха местни власти, цитирани от БГНЕС.

Военни кораби и летателни апарати претърсват региона, след като по-рано днес самолетът, пътуващ от Миейк до Янгон, изгуби връзка с контролната кула.

„Откриха останки от повреден самолет в морето, на 218 км от град Давей“, заяви представител на властта от град Миейк, допълвайки, че издирвателната операция продължава.

Противоречива е информацията, която пристига за броя на пътниците в самолета. Първоначално беше съобщено, че на борда има 116 души, като по-късно техният брой нарасна до 120 – 106 пътници и 14 души персонал. Според източници от военновъздушните сили на борда е имало и деца.

Падналият самолет е модел Y-8F-200 с четири двигателя, китайско производство, който все още е често използван от военните в Мианмар като транспортен и товарен самолет. Според армията конкретният апарат е бил доставен през март миналата година и досега има 809 летателни часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама