Токов удар доведе до запрашаване на Девня

16:34, 07 юни 17 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Токов удар в „Девня Цимент“ днес е довел до кратко спиране на електрозахранването на завода и блокиране на работата на праховия му филтър. Местни жители твърдят, че са чули глух тътен около 14 ч., след което гъст бял дим е забулил завода, съобщиха от общинската администрация на индустриалния град. Девненец, живеещ в горната част на града, е заснел запрашаването.

Причината за възникналата ситуация е неравномерно подаване на ток от страна на Електроенергийния системен оператор, твърдят от предприятието. Според тях прекъсването е било за секунди. Регионалната инспекция по околната среда и водите е уведомена за случилото се.

От "Девня Цимент" съобщиха, че изпуснатото количество прах е с „абсолютно натурален произход (пясък и варовик), представляващ суровина за производство на цимент“, без да уточняват обема му. "Създалата се ситуация не представлява заплаха за здравето и околната среда. Технологичният процес е напълно възстановен и съоръжението е в нормален работен режим", се казва в официално писмо от завода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама