Правят атрактивни съоръжения в санданския парк

16:06, 07 юни 17 25 587 Шрифт:
Автор:

Внедриха модерна техника за 60 000евро в уникалния парк "Свети Врач" в Сандански.

По проект за 207 080 евро, който е в партньорство с македонската община Берово, се предвижда и реновиране в градски парк „Свети Врач“ на скален кът с водопад, водна каскада и водни огледала, алпийски кът и пещера, скален кът с водопад до Летния театър и водни огледала пред къщичка сърничка.

Новата придобивка, с която ще се подържа парка ще облекчи дейността на отдел "Озеленяване" и ще повиши качеството на тяхната работа.

"Озеленяване" вече разполага с трактор с висока производителност, трактор за експлоатация и поддръжка на неравен терен, моторизиран свредел за пробиване на дупки в почвата за засаждане на дървета и растения, пръскачка, моторни ножици, дървесен градинарски нож, косачка, предназначена за професионална употреба при косене на големи зелени площи за отстраняване на плевели и рязане на дървесни култури.

Има и машина за миене под налягане за почистване на басейни, скални образувания и открити водни пътища, моторна резачка, средства за защита на работещите – работно облекло, очила, каски, ръкавици, казаха от Общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама