Старозагорски ученици спечелиха 20 награди в национален конкурс

15:48, 07 юни 17 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цели 20 от общо 65 награди в 5 различни категории спечелиха учениците на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ в Националния ученически конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!“.  Конкурсът е организиран от училището случай 60 години от създаването му и 190 години от рождението на П.Р.Славейков и е под патронажа на uмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Днес в актовата зала на Второ основно училище бе награждаването на отличените ученици от 20 града на страната ни – Раднево, Гълъбово, Велинград, Петрич, Дмитровград, Средец, Хасково, Кърджали, Дупница, Лом, Тутракан, Варна, Добрич и др.

Славейковци имат 5 първи, 5 втори, 4 трети места и 6 поощрителни награди. Първите места са за Нели Петкова от 3-ти клас за есе в категорията 1-4-ти клас, за Димитър Енев, Георги Енев и Мария Енева от 5-ти клас за презентацията им /категория 5-7-ми клас/, за рисунката на Белослава Дакова /1-4-ти клас/, за рисунката на Християна Георгиева от 5-ти клас в категорията 5-7-ми клас, за фотографията на Петя Начева в категорията 5-7-ми клас.

 Журитата в петте категории: рисунка, есе, стихотворение, презентация и фотография бяха от утвърдени специалисти и авторитети от Стара Загора. Участие в конкурса взеха над 150 деца от 1-ви до 12-ти  клас от цялата страна.

Конкурсът е част от програмата за отбелязване на годишнините на Второ основно училище „П.Р.Славейков“, която се провежда с подкрепата на Община Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама