Борисов: Имаме подкрепата на Германия, за да подпомогнем Западните Балкани

15:18, 07 юни 17 / Свят 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благодарение на своето географското си положение и предстоящото си председателство на Европейския съюз през следващата година България би могла да направи много неща, с които да подпомогнем Балканите. Това съвпада и с плановете на Берлин. Искаме да дадем европейска перспектива на обикновените хора на Балканите.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на съвместна пресконференция сред срещата си с канцлерката Ангела Меркел в Берлин, цитиран от БГНЕС.

Борисов посочи, че „моторите на ЕС - Германия и Франция ще ни окажат необходимата подкрепа, за да помогнем на народите на Балканите“.

Както посочи канцлерката Меркел на Балканите имат интереси редица геополитически играчи. Много сфери на влияние се опитват да създадат там, а Балканите са Европа. Нека се възползваме от нашето председателство в подкрепа на Западните Балкани, подчерта Борисов.

Той е запознал канцлерката с развитието на енергийните проекти в България и преди всичко с проекта за газов хъб „Балкан“, който отговаря на европейските изисквания.

Борисов също така заяви, че двамата с Меркел са обсъдили проблема с борбата с тероризма. „Моята мечта е ЕС да бъде колективен член на НАТО“, каза българският премиер и добави, че това е въпрос на дискусии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама