Екатерина Захариева разговаря в Букурещ с румънския премиер Сорин Гриндяну

14:48, 07 юни 17 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доброто сътрудничество между двете държави по общи теми като премахването на визите за Канада дава резултати и трябва да продължим по същия път, изтъкна Захариева, която е на еднодневно работно посещение в румънската столица, съобщиха от МВнР, предаде БГНЕС.

Захариева предаде на премиера Гриндяну поздрави от неговия колега Бойко Борисов, както и покана за посети България във възможно най-скоро време, която той с удоволствие прие.

Двамата обсъдиха съвместните проекти между двете страни, възможностите за увеличение на икономическите и търговски връзки, както и подготовката за председателството на Съвета на ЕС в София и Букурещ. България поема председателството през първата половина на 2018 г., а Румъния - през първата половина на 2019 г.

"Може да постигнем повече в икономиката и туризма, като засилим инфраструктурната свързаност. Изграждането на втори мост над Дунав при Русе е изключително важен проект, както и пускането в експлоатация на двата нови ГКПП на сухопътната граница, които са напълно готови", изтъкна Захариева.

Премиерът Гриндяну се съгласи и заяви, че приоритет на неговото правителство са отношенията с България. Неговите очаквания са за нови проекти в енергетиката, транспорта, здравеопазването и околната среда. Имаме общи позиции по европейския дневен ред, констатираха Захариева и Гриндяну. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама