Тийм не даде никакви шансове на Джокович в Париж

14:44, 07 юни 17 / Спорт 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Действащият шампион Новак Джокович приключи със защитата на титлата си от Ролан Гарос, след като загуби от австриеца Доминик Тийм с 6-7(5), 3-6, 0-6 в мач от 1/4-финалите на надпреварата, предаде БГНЕС.

Тийм се представя страхотно през целия сезон на клей, но надмина всички очаквания, за да надиграе тотално световния номер 2 и да запише първата си победа над Джокович от шестия опит. Първият сет на корт Сюзан Ленглен бе равностоен с размяна на предимството, като Тийм първи стигна до пробив, но сърбинът обърна и скоро поведе с 4-2. Шестият поставен в схемата успя да изравни и да вкара сета в тайбрек, в който бе по-стабилен и спечели със 7-5.

Във втората част един пробив бе достатъчен на Тийм, за да стигне до 6-3 и да се доближи на един сет от успеха, а агресивната и прецизна игра на австриеца тотално отчая именития му съперник. Джокович се предаде в третата част и не успя да вземе нито един гейм, което се случва за едва 9-ти път в кариерата му, а двубоят приключи с категоричното 7-6(5), 6-3, 6-0 след 2 часа и 15 минути игра.

По този начин Тийм си върна за загубата в три сета на полуфиналите миналата година и отново стигна до най-добрите 4 в Париж, а за място на финала ще спори с големия фаворит за титлата Рафаел Надал. 9-кратният шампион има само една загуба на клей през сезона, именно от Тийм, който го победи в два сета на Мастърса в Рим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама