Харманли отказа разширяване на лагера за мигранти

14:31, 07 юни 17 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на община Харманли отказа на Държавната агенция по бежанците /ДАБ/ да реализира проект „Изграждане с монтаж на контейнерни жилища /фургонен тип / и изграждане на собствен водоизточник в РПЦ Харманли“ до ДАБ към Министерски съвет.

Исканията за изграждане и монтиране на нови жилища за обитателите на РПЦ Харманли, като се обособят нови алеи с офиси, лекарски кабинети, санитарни помещения бяха входирани в деловодството на общината в средата на месец март. 

Още тогава кметът Мария Киркова изрази становището си, че е твърдо против увеличаването капацитета на центъра. Тя изпрати писма с категоричното си мнение до Министър председателя, до Областния управител и до Ръководството на ДАБ и настоя пред държавните институции за яснота относно бъдещите намерения за съществуване на РПЦ Харманли като цяло, информират от кметството.

Общинският експертен съвет по устройство на територията, с председател главния архитект на общината Янчо Апостолов, след обстоен анализ взе решение да не дава „зелена светлина“ за реализиране на намеренията и отказва съгласуването и одобряването на инвестиционния проект.

Очаква се коментар на ДАБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама