Кметът Живко Тодоров: Ще строим нова зала, ще имаме и нов волейболен отбор

14:25, 07 юни 17 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спортисти –ветерани от Стара Загора донесоха 17 медала от Световните мастърс игри, които се проведоха в Оукланд, Нова Зеландия.  

Изключително добре се представиха състезатилети по бадминтон, които окупираха първите места на турнира. „В игрите участваха спортисти от 118 страни в състезание по 28 вида спорт. Българският отбор в бадминтона се следи от всички, уважават ни като добри състезатели”, сподели Христо Михалев.

С два медала – златен в дисциплината 2000 м стипълчейз и сребърен на 400 м с препятствия се завърна от престижното състезание и зам.-кметът Красимира Чахова. Тя разказа, че ¼ от медалите на българите са спечелени от старозагорци.

„До края на мандата ще изгради нова спортна зала, която да стане арена за международни спортни прояви, каквито нашите спортисти заслужават”, оповести кметът Живко Тодоров. По думите му единият вариант е за нова зала в парк „Артилерийски”. План „Б”,  ако не се намери нужното финансиране,  е залата на БСФС да бъде преустроена, а най-добрият вариант е да има нова зала, а тази на БСФС да остане подгряваща.

„Стара Загора не е от градовете, в които строят зали-паметници на културата. Ние тук тръгваме от необходимостта за такова съоръжение”, обясни Живко Тодоров. Според него стремежът е да се развива балансирано и масовия, и елитния спорт.

  „Вече ще имаме и женски волейболен отбор”, съобщи още кметът. Състезателките от отбора на Казанлък са решили да се преместят в Стара Загора и да играят в новосформиран отбор под името „Берое”.

Зяпочва и ремонта на спортната зала ДЗУ, където се играят баскетболните мачове. Ще се прави ремонт на съблекалните и на осветлението. Според европейските изисквания ще бъде изграден и предпазен парапет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама