Провериха над 120 обекта за спазване на забраната за пушене в Търговище

14:23, 07 юни 17 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

122 проверки на обекти с обществено предназначение извършиха здравните инспектори в Търговище за седмица. За установени несъответствия със здравните изисквания са издадени 6 предписания. 

В два от случаите става дума за извършване на ремонтни дейности в детски и учебни заведения от общините Търговище и Антоново. Предупредени са и ВиК операторите да предприемат мерки  за недопускане подаването на некачествена питейна вода до консуматорите  в населени места от общините Омуртаг и Антоново.

В единия от случаите здравните инспектори са предписали да се информира населението за влошено качество на водата от местна чешма, отново в антоновско. Детско заведение от община Омуртаг е получило забележка за осигуряване на изискуемия персонал по регламентите за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях.

Проверени са 88 обекта с обществено предназначение и 33 лечебни заведения  относно забраната за тютюнопушене на закрити обществени и работни места и детски площадки. Контролирана е и продажбата на алкохолни напитки на лица под 18 години.

Не са констатирани нарушения, информираха от Регионалната здравна инспекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама