Хип-хоп залата на славата вече има своя сграда в Харлем

13:07, 07 юни 17 / Любопитно 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът зад планираната Хип-хоп зала на славата съобщи, че вече е осигурена сграда, в която да бъде осъществена тяхната идея за музей, хотел и концертна зала, посветени на родения в Ню Йорк жанр, предаде БГНЕС.

Организаторите съобщиха, че дават началото на кампания по събирането на 150 млн. долара, които са необходими, за да се отвори първата сграда от комплекса през февруари следващата година. Тя ще представлява музей, кафене и сувенирен магазин. Те вече са спечелили търг за мястото на 125-та улица в Харлем - квартал, който в продължение на години е център на афроамериканската култура в града.

Идеята за Хип-хоп зала на славата е взета от сходната Рокендрол зала на славата, в която всяка година влизат артисти, допринесли за развитието на музиката в световен мащаб. Тя е основана през 1983 г., а през 1995 г. в Кливланд отваря врати комплекс, посветен на нея.

„Кливланд е дом на Рокендрол залата на славата, а Харлем ще е мястото за седалище на Хип-хоп залата на славата“, се казва в изявлението на организаторите.

Целият комплекс, който трябва да бъде построен, ще представлява 20-етажна сграда, включваща петзвезден хотел, телевизионно студио, концертна зала, ресторант и други атракции, които трябва да привличат около 1 млн. туристи годишно. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама