По 3 лв. за чадър и шезлонг на плажа в Бургас

13:04, 07 юни 17 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По 3 лв. ще се предлагат чадърите и шезлонгите на плажа в Бургас. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю по bTV. Тази цена е договорена при разговори с наемателите на Северния и на Централния плаж в града.

Ангелкова каза още, че по отношение на плаж „Бургас-север“ документите са изрядни и съгласно закона има 14-дневен срок за предаването му на новоизбрания му наемател, което ще стане до 1-2 дни. Представител на столичното дружество „Съмър инвест“, което спечели търга за наем на плажа, даде обяснение защо ивицата все още не се почиства и обезпаразитява именно с оправданието, че държавата още не им е предала документацията за обекта. От фирмата обещаха веднага след като получат документите, да започнат работа по плажа. Според стария наемател Атанас Атанасов на новите стопани ще им трябват минимум 15 дни, за да свършат всичко необходимо.

По отношение на инцидента с шведския турист, който ритна камериерка без причина в Слънчев бряг, министър Ангелкова заяви, че трябва да се вземат специални мерки срещу такива изключително брутални инциденти. За нападателя вече е поискана мярка - постоянно задържане под стража. За щастие, малка част от посетителите на страната ни имат подобни прояви, каза още министърът. Важно е да се съобщава веднага за такива инциденти.

„В Министерството на туризма функционира телефон за сигнали за нередности по цялото Черноморие. На него се сигнализира не само за нарушения и проблеми на плажовете, а и по принцип на територията на всички курорти. Ще направим и специална кампания за популяризиране на този телефон, за да може при необходимост всеки да ни информира за инциденти“ – добави Николина Ангелкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама