Близо година издирвали мъж, ограбил златен ланец от варненка

12:50, 07 юни 17 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състав на Варненския окръжен съд днес уважи искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 27-годишния Стоян Чернев. Той е привлечен като обвиняем за грабеж на златен ланец при опасен рецидив. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му, ако бъде признат за виновен, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Грабеж е извършен на 6 август миналата година във Варна. С употреба на сила мъжът отнел от жена златния накит с тегло 25 грама на стойност 1500 лева. Авторството на деянието се подкрепя от свидетелски показания, разпознаване и назначените по досъдебното производство съдебно-техническа, съдебна видео- и лицево-идентификационна експертиза.

След извършения грабеж той се укрил и е бил обявен за общодържавно издирване. Установен е и е задържан на Дунав мост при влизане в страната на 5 юни тази година. С постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура Чернев бил задържан за срок до 72 часа с цел да бъде осигурен за днешното съдебно заседание за определяне на мярката му за неотклонение.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама