Сотир Цацаров е крайно против идеята „прокуратурата вън от съдебната власт”

12:32, 07 юни 17 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният прокурор Сотир Цацаров изрази отрицателното си мнението относно идеята „прокуратурата вън от съдебната власт”. След среща с президента Румен Радев, Цацаров заяви, че това е изразена позиция само от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, предаде  БГНЕС.

Не мисля, че президентската институция е място, където трябва да се търсят вини, каза Сотир Цацаров на излизане от „Дондуков” 2.

Мнението ми за изваждане на прокуратурата от съдебната власт е крайно отрицателно, категоричен бе главният прокурор. Прокуратурата и към момента е оценявана като виновник за всички вини, ако я изведем от сегашната й форма на контрол, ако въобще я изведем от сегашното й положение, няма ли да я направим далеч по-безконтролна, обърна се Цацаров към медиите.

Не съм убеден, а съм сигурен, че г-н Панов няма подкрепата на съдийското мнозинство. Това не е мнението на съдиите, това е мнението на г-н Панов, каза още Цацаров и посъветва Лозан Панов да събере колегите си от ВКС и да ги попита дали те поддържат неговото становище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама