"Ислямска държава" пое отговорността за нападенията в Иран

12:10, 07 юни 17 / Свят 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорността за днешните нападения в парламента на Иран и в мавзолей на аятолах Хомейни край Техеран, съобщиха ирански медии, предаде БГНЕС.

По-рано бе съобщено, че четири въоръжени лица нахлуха в парламента и откриха безразборна стрелба срещу охраната. Убит бе служител от охраната, други 8 бяха ранени. По-късно нападателите бяха блокирани в канцелария на парламента, съобщаваше се, че е започнала операция по обезвреждането им.

Впоследствие един от нападателите се самовзриви, след като бе обкръжен. Това стана на 4 етаж на сградата. Смята се, че друг от нападателите успя да напуснал сградата е да открие огън по улицата.

По последни данни други седем загинаха при днешната стрелба в парламента, а още четирима са взети за заложници, съобщи агенция Тасним.

Аналогична акция бе предприета и срещу мавзолея на основателя на съвременен Иран аятолах Хомейни, който се намира на 40 км южно от Техеран. Нападението бе извършено от трима души, сред които и жена. Единият от тях нахлу вътре и откри с автомат "Калашников" стрелба напосоки, а след като патроните свършиха, хвърли автомата на земята и се самовзриви. Убит бе вторият участник в нападението, а жената е арестувана. Агенция Мехр предаде, че до мавзолея бе открито и обезвредено взривно устройство. Близката метростанция бе отцепена по съображения за сигурност. Засега се съобщава за 8 пострадали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама