Представиха сборник с разкази на отличените в националния конкурс „Яна Язова“

12:04, 07 юни 17 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод отбелязването на десетото юбилейно издание на националния литературен конкурс „Яна Язова“, в който всяка година млади автори на възраст до 35 години участват със свои неиздавани разкази, в Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий“ беше представен сборникът, събрал произведенията на всички, отличени през годините.

Церемонията беше открита от писателя Емил Андреев. Всеки от младежите, наградени от конкурса и присъстващи на събитието, разказа с по няколко думи каква следа е оставило у него участието му в националния литературен конкурс.

На церемонията бяха прочетени откъси от биографичната пиеса „Между ударите“, посветена на писателката Яна Язова. През целия ден в фоайето на Народната библиотека се прожектираше и кратък филм, разказващ за живота на Язова. 

С личността на една от най-силните фигури в българската литература през 30-те години на 20-ти век ни запозна и изследователят й Петър Величков. Той се обърна към младите лауреати, с пожелание личните им успехи в този конкурс да предизвикат интерес и към творчеството на Язова, което у нас все още е твърде слабо познато.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама